Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu,
Kolegium Rungego, ul. Wojska Polskiego 52
Konferencja jest organizowana z okazji Jubileuszu 70-lecia Katedry Technologii Mięsa, a jej celem jest prezentacja i dyskusja najnowszych prac obejmujących problematykę doskonalenia jakości mięsa jako źródła bioaktywnych związków, innowacji w produkcji mięsa i technologiach przetwórczych jak również wyposażenia technicznego zakładów oraz autentyczności produktów mięsnych.
W intencji organizatorów, konferencja ta ma stanowić zachętę dla środowisk akademickich oraz producentów mięsa i produktów mięsnych do wymiany doświadczeń w zakresie doskonalenia ich produkcji.
Współorganizatorem Konferencji jest POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI – ODDZIAŁ WIELKOPOLSKI
Termin: 28 września 2023 r.
Miejsce: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Kolegium Rungego